מידע למועמדים

החלטתם להירשם לתואר בבר-אילן? ברוכים הבאים. תהליך ההרשמה אינו מסובך, אבל מדובר בצעד משמעותי ולכן כדאי להקדיש לו את תשומת הלב והזמן הראויים לו. כאן תוכלו למצוא הסברים והנחיות שיעזרו לכם לבצע את התהליך בסדר הנכון.

היכרות ראשונית

מומלץ לעיין במידע לנרשמים לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן לשנת הלימודים הבאה. שם תמצאו כל מה שאתם צריכים לדעת על לימודים בבר-אילן. אין צורך לקרוא את כל המידעון: התמקדו במידע הכללי ובתחומי הלימוד שמעניינים אתכם; שמרו את המידעון כדי שתוכלו לחזור אליו בעת הצורך. הכירו את הפקולטות, את המחלקות ואת תוכניות הלימוד לתואר ראשון. קיימים הבדלים בין האוניברסיטאות השונות בארגון המחלקות לפי פקולטות, לכן מומלץ לסקור את רשימת המחלקות כפי שהיא מופיעה במידעון ובאתר בר-אילן.

הערכת סיכויי קבלה

בדקו את סיכויי הקבלה שלכם לאוניברסיטת בר-אילן באמצעות מחשבון ייעודי. על בסיס ציונים שתזינו, המערכת תציג בפניכם את תוכניות הלימודים שאליהן תוכלו להתקבל. שימו לב - התשובה שתוצג אינה סופית, אלא משמשת כהערכה בלבד, מאחר שהיא אינה כוללת מרכיבים כמו הציון בפרק האנגלית בפסיכומטרי, בחינות כניסה למחלקות מסוימות וכדומה.

אם נראה שאינכם עומדים בתנאי הקבלה בשל ציוני בגרות לא מספקים, תוכלו להירשם למכינה הקדם-אקדמית הכוללת השלמת בגרויותשיפור בגרויות, מכינה במתמטיקהמכינה בפיזיקהמכינה להנדסה ועוד. אם אתם בני 30 ומעלה, בוגרי 12 שנות לימוד אך ללא תעודת בגרות, תוכלו ללמוד לתואר ראשון בחלק מהפקולטות במסגרת תוכנית 30+, הכוללת מכינה ייעודית.

הרשמה

זה הזמן להירשם ולהגיש מועמדות ללימודים בבר-אילן. מספר ימים לאחר ההרשמה, תקבלו הודעה על קליטת הבקשה. בתוך כשבוע מקבלת ההודעה, תוכלו לברר את סטטוס הבקשה במערכת אינבר.

קבלה ללימודים

שימו לב: קליטת ההרשמה ללימודים אינה הודעה על קבלה ללימודים. הודעה על הקבלה ללימודים תקבלו במכתב אישי.
התקבלתם? ברכות. כעת הסטטוס שלכם הוא "מועמד/ת". קראו את ה
הנחיות הכלליות וההנחיות המחלקתיות לרישום למסלול הלימודים שבו בחרתם. אתם עדיין יכולים להתלבט בין כמה מסלולים.

הרכבת מערכת שעות

כאמור, הלימודים לתואר מוצעים במספר סוגי מסלולים שכדאי להכיר. עיינו במסלולים שמעניינים אתכם. ניתן להסתייע בקטלוג הקורסים המאפשר לחפש קורסים לפי חתכים שונים וכן לקרוא את תיאור הקורס. כעת תוכלו להרכיב מערכת שעות. אם אתם מתלבטים בבחירת מסלול הלימודים או אינכם בטוחים איזה מסלול מתאים לכם, תוכלו לפנות למרכז לייעוץ ללימודים ולקבל ייעוץ אישי בתשלום מוזל.

תשלום והשלמת התהליך

התשלום הראשון, המקדמה, הוא השלב שבו מסתיים תהליך הרישום ובו אתם הופכים ממועמדים לסטודנטים רשומים. מועד התשלום יופיע במכתב שתקבלו מהאוניברסיטה ובו תתבשרו על קבלתכם ללימודים. כאן תוכלו להתעדכן בשכר הלימוד, ולבדוק את זכאותכם לקבלת מלגות והלוואות.

עדיין יש לכם שאלות?

פנו למרכז שירות וגיוס, כתבו לנו באמצעות צ'ט בפייסבוק או בווצאפ. שם תקבלו מענה אנושי או הפניה לגורם הרלוונטי.