מי אנחנו

מראה של החברה הישראלית

למה בר אילן

אוניברסיטת בר-אילן נמנית עם האוניברסיטאות הגדולות בישראל. קמפוס האוניברסיטה ממוקם בליבו של גוש דן ומדי יום פוקדים אותו אלפי סטודנטים מכל רחבי הארץ ומכל הדתות והעדות; חברי סגל ומבקרים מישראל ומחו”ל. כל אלה יוצרים יחד פסיפס אנושי רב תרבותי המשקף את פני החברה הישראלית. בתכני הלימוד שלה, בערכים שהיא מקנה לתלמידיה ובאווירה הכללית השׁוֹרה בה מעודדת האוניברסיטה את ערכי הסובלנות, חופש המחשבה וההידברות.

מצוינות במחקר ובהוראה

אוניברסיטת בר-אילן מטפחת בהתמדה את המצוינות האקדמית במחקר ובהוראה. יותר מ-20 פרסי ישראל הוענקו במשך השנים לחוקרי האוניברסיטה בתחומי היהדות, החינוך, הספרות, החברה והמשפט. פרסים בין-לאומיים ומענקי מחקר יוקרתיים רבים הוענקו לחוקרים בתחומי הרפואה, הכימיה, הפיזיקה, הסייבר ומדעי המחשב. הפקולטה למדעי היהדות של בר-אילן היא הגדולה מסוגה בעולם האקדמי. פרויקט השו”ת הוא מהישגיה הבולטים.

גישה חדשנית במחקר ומרכזי אימפקט

גישת המחקר המובילה בבר-אילן מתמודדת עם אתגרי העתיד, בשלבה תחומי ידע שונים העוסקים במחקר רב תחומי ומורכב, במטרה להביא לשיפור משמעותי בעולמנו. בהתאם לגישה חדשנית זו הוקמו באוניברסיטה מרכזי אימפקט מונעי אתגר בתחומים מגוונים, בהם מרכז ערים חכמות, מרכז למדעי הרשתות, מרכז לסיבוכיות קוונטית, מרכז לחקר הדיכאון, מרכז לרפואה מותאמת אישית, מרכז להנעה חשמלית, מרכז למערכות מעגליות, מרכז לחקר יהדות צפון אמריקה וישראל, מרכז לאבטחת סייבר ומרכז לדמוקרטיה ויהדות. המחקר במרכזי האימפקט גובר על מגבלות תחומי הידע המסורתיים ומוביל את המדע לתגליות ולפריצות דרך משמעותיות.

מעבדה

מחויבות חברתית

ברוח המסורת היהודית, ערכי המעורבות החברתית והעזרה ההדדית הם חלק בלתי נפרד מפעילותה של האוניברסיטה. סטודנטים רבים, לצד חברי סגל, נרתמים לשירות הקהילה בקליניקות המקצועיות שמפעילה בר-אילן בתחומי אופטומטריה, פסיכולוגיה, משפטים ועבודה סוציאלית. הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי בגליל יוזמת פרויקטים קהילתיים התורמים לשיפור איכות חייהם של תושבי הצפון. המחויבות הבר-אילנית לערכי היהדות, הציונות והדמוקרטיה באה לידי ביטוי גם בפעילותו של המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי וכן בכנסים ואירועים רבים שמתקיימים בקמפוס בהשתתפות הקהל הרחב.

תורה ומדע

אוניברסיטת בר-אילן מקדמת את המחקר האקדמי בד בבד עם לימוד המורשת והערכים היהודיים. רוב הסטודנטים בקמפוס לומדים קורסי יסוד ביהדות העוסקים בתולדות עם ישראל, בתלמוד, בתורה שבעל פה ובמחשבת ישראל. קורסים אלה מקנים להם ידע והבנה בתחומי מקורות היהדות המחשבה היהודית והציונות.

קמפוס פתוח

קמפוס בר-אילן המטופח הוא אי ירוק של שלווה הממוקם בלב ליבו של המרכז העירוני הסואן והגדול בישראל. האוניברסיטה פותחת את שעריה לפני תושבי הסביבה ומעודדת אותם לתור בשביליה וליהנות מהגנים ופינות הנוי, ומזמינה את הקהילה לקחת חלק בחיי המחקר וההגות המתקיימים בקמפוס בהציעה להם מגוון רחב של פעילויות העשרה, הרצאות, כנסים ואירועים מיוחדים לכל המשפחה.

כפר גלובלי

בהיותה מוסד אקדמי מגוון ומבוקש משמשת אוניברסיטת בר-אילן אבן שואבת לתלמידים מכל העולם, יהודים ושאינם יהודים. הם מוצאים באוניברסיטה ובאנשיה בית חם ורב תרבותי המספק להם באמצעות המשרד הבין-לאומי את מירב השירותים והתמיכה, הנחוצים להם כסטודנטים בין-לאומיים.

עובדות ונתונים

• באוניברסיטת בר-אילן לומדים 18,500 סטודנטים לתואר אקדמי
  • 4,000 תלמידים בקורסי העשרה, לימודי תעודה ותוכניות לימוד אחרות
  • 130,000 בוגרים
  • 670 חברי סגל בכיר
  • 8 פקולטות: מדעי החיים, מדעי החברה, מדעי היהדות, מדעי הרוח, מדעים מדויקים, משפטים, הנדסה, רפואה וכן יחידה ללמודים בין תחומיים
  • 42 מחלקות במגוון רחב של תחומי ידע, בהם תרגום וחקר התרגום, אופטומטריה ומדעי הראייה ואמנות יהודית.
  • 89 תוכניות לימוד לתואר ראשון, בהן תוכנית בין תחומית במדעי המוח, תוכנית לביולוגיה חישובית ותוכנית להנדסת מחשבים 8,000 קורסים אקדמיים
  • 109 תוכניות לתארים מתקדמים, בהן קרימינולוגיה חברתית שיקומית, לימודי מגדר ויישוב וניהול סכסוכים ומו"מ
  • 55 מרכזים ומכונים למחקר
  • 105 מיזמים מחקריים והסכמים לשיתופי פעולה אקדמיים בין-לאומיים