פרויקטים ייחודיים

קמפוס ירוק

בקמפוס הירוק של אוניברסיטת בר-אילן 540 דונם של גינות מטופחות וצמחיה שופעת, המושקות במערכת חכמה וחסכונית. בשבילי הקמפוס מוצבים מתקנים לאיסוף פסולת ולהעברתה למחזור וגם אמצעי התחבורה בקמפוס חשמליים ואינם מזהמים. נוסף על כך פועלים באוניברסיטה מיזמים בתחום הקיימות.

בריכה אקולוגית

ימי קורונה

תקופת הקורונה הציבה בפני החברה אתגרים לא פשוטים, וכחלק מכך אוניברסיטת בר-אילן מחויבת להסתגל לשגרה החדשה כגוף אקדמי וכמוסד השכלה. כקהילה חוקרת, המשבר יצר עבורנו הזדמנויות למחקרים בתחומים מגוונים הקשורים הן לנגיף המסוים והן להתמודדות עם מגיפות בכלל, להתנסויות מסוגים חדשים ולמעורבות בקהילה. פריצות דרך מדעיות, פיתוחים טכנולוגיים חדשים וניתוח המצב מזוויות שונות ומעניינות מצטרפים להישגיה של בר-אילן בתקופה זאת.

מדע ומחקר

תקווה ישראלית

"תקווה ישראלית באקדמיה" מבקשת ליצור מפגשים ושיח בין קבוצות שונות בחברה הישראלית מתוך כבוד וסובלנות, במטרה להביא לשינוי מהותי בחברה. "תקווה ישראלית" בבר-אילן היא חלק מתוכנית ארצית המאגדת את מכלול פעילות בית הנשיא בנושא "הסדר הישראלי החדש", המקיף את כל תחומי החברה והמשק: ספורט, חינוך, שוק העבודה, תקשורת, מנהיגות ואקדמיה.

תקווה ישראלית

בר דעת- אפליקציית הפודקאסטים

בר-דעת, אפליקציית הפודקאסטים של אוניברסיטת בר-אילן, נבנתה עבור אנשים סקרנים שרוצים לדעת יותר, על כל נושא שבעולם: כיצד תשנה מכניקת הקוואנטים את העתיד ואת מושג הזמן, ומה כל-כך חכם בערים חכמות? מדוע נחשבת "האתיקה" של אריסטו לבסיס הפילוסופיה המערבית, והאם הרמב"ם באמת הקדים את זמנו? כיצד השפיעה המהפכה של קופרניקוס על תמונת העולם שלנו, ומה היה במוזיקה של "הביטלס" שהשיק עידן חדש?

השאלות מרתקות, והתשובות מרתקות עוד יותר, וכולן נמצאות בבר-דעת, אפליקציית הפודקאסטים החדשנית של אוניברסיטת בר-אילן, שמאגדת ידע ותוכן משמעותי במגוון רחב של תחומים.

למידע נוסף ולהורדה>

קרא עוד